Bombshell

Bombshell är inte en stå upp-komiker. Nej, långt ifrån. Hon är en sittande, vandrande, springande (fast kanske inte så ofta) och liggande komiker. En levande skrattmaskin med en garanti på att fungera dagligen i åtminstone 3 år. Bombshell berättar roliga historier. Gör roliga rörelser till. Pratar med roliga röster. Imiterar allt och alla på ett roligt sätt. Ja, hon stavar till och med roligt!

Snabbfakta | Bombshell i ett nötskal | Bombshell-trivia | Citat

Snabbfakta om Bombshell:

Ålder: Nybliven kreditkortsmamma
Längd: Det är inte hon som är lång, det är alla karlar som är (för) korta
Specialförmåga: Hon skulle kunna få mig att skratta på min egen begravning. Lär sig dessutom hela dialogen till alla filmer redan vid första tittningen. Katastrofalt dålig i snöbollskrig.
Läst Borta med vinden?: Ja

Upp


Bombshell:

Jag hoppas att jag aldrig kommer att sluta fascineras utav Bombshell, men jag tror inte att den risken är särskilt stor. Speciellt inte när hon envisas med att låna Brucekonserter, och nästa dag kommer till skolan med excentriskt viftande armar och hunkrösten på plats i en fulländad imitation:

"When me and the big man do thisss..." Tystnad. Gigantiskt jubel från publiken. "I bet them guys on the radio are wondering what we're doin'!"

Bombshell var även den som satt i skolkaféterian en helt vanlig onsdag med mig, och ursäktade vår okristliga mängd godisintag med att "det faktiskt är lilla lördag". Ganska snart hade vi utvecklat våra tankegångar till den ultimata veckan (som numera är en verklighet för oss året om):

Lördag: Lördagsafton
Söndag: Lördagsdagen
Måndag: Annandag lördag
Tisdag: Inför lilla lördagsafton
Onsdag: Lilla lördagsafton
Torsdag: Lilla lördagsdagen
Fredag: Lilla lördagsannandagen

En helt vanlig dag med Bomshell kan se ut ungefär såhär:

10.40: Båda har försovit sig till första lektionen (spelar ingen roll om den börjar 08.20 eller 13.10).

10.50: Sitter på Apis och
Fanfiction och avbryter varandras arbeten - ifall de ens påbörjats - med oerhörda Harry Potter-historier där de mest otänkbara paren samlas för att bruka gruppsex.

12.00: Lunch i över en timme tillsammans med Cupcake, Bridget, Korken och Amazonkvinnan. Nyttigaste tiden på hela dagen (om man bortser från sitt ryktes välfärd) då maten dels blivit än mindre aptitretlig när mina skrattanfall har spridit juice, matrester eller i värsta fall snor över den. Dessutom oerhört bra för magmusklerna att ligga på golvet och vrida sig i skrattkramper.

13.15: Sitter i kaféterian tillsammans med brudarna, Halp, Peggan, Nigel och Röksvamp. Bådar ofta för hetlevrade diskussioner, om det inte leder till sådana filosofiska genombrott som ovannämnda vecka. Det är också ungefär vid det här laget som Bombshell avger ett dyrt och heligt nyttighetslöfte om att inte äta mer godis på åtminstone en vecka.

13.30: Lektion av något slag. Bombshell spenderar den med att antingen fylla i varenda liten fyrkant i sitt rutade kollegieblock med krimskrams eller genom att sitta och stirra framför sig under lärarens genomgång för att sedan oavbrutet väsa:

"Vaddå? Vad ska vi göra? Vad sa han/hon?" så att även jag missar de fortsatta instruktionerna och hamnar i ovisshetens träsk.

15.00: Vi går på stan och blir helt enkelt tvugna att köpa varsin bit Dumlesnacks eller dylikt steg närmare himlen.

15.00.30: "OH LOOOOORD VAD GOTT!!!"

15.00.35: Åh nej, jag skulle ju sluta äta godis!

00.45: Akutmöte på msn över ogjord uppgift/prov som ska inlämnas följande morgon

Upp

Bombshell-trivia:

* Har sjungit "Happy Birthday" för Robbie Williams.
* Lever i en helt felaktig tro om att hon äger mig
* Hävdar att hon inte är en hurtbulle trots att hon inte ens äter upp en halv chokladkaka, och dessutom har kammat hem ett dansstipendium!!!
* Man bryter faktiskt mot lagen om man inte, sedan man trätt in i hennes hem, klär in följande ord i pikar: helikopterplattor, talande kylskåp, självrengörande golv och bänkar etc etc.
(Exempel på passande retsamheter är Bridgets: "Jag vågar knappt öppna skåpdörrarna för att hämta ett glas, av rädsla för att alla bestick och tallrikar skulle komma flygandes mot mig av ren tankekraft", eller Bombshells egna triumferande: "Där ser du! Det pratar inte!", följt av: "Det är väl bara så väluppfostrat att det inte pratar utan att först ha blivit tilltalat" etc
* Har också gått i samma klass som
Pjoller och har mycket intressant skvaller att erbjuda.
* Föredrar Ranger framför Morelli i Byte-serierna, snodde min fråga till författaren och var den enda av tusen och åter tusen som fick svar av Janet själv, och inte hennes dotter, och fick till råga på allt ett julkort från henne i brevlådan! (!!!)

Upp

Citat:

Anna, det är nog lättare att se på filmen om du inte blundar

Bombshell: "Det bästa i världen hade nog varit att vara den som klär Johnny Depp..."
Jag: "Varför inte klä av?"
BS: "Det är ju det jag menar, den som klär Johnny kan ju bara säga 'Nej det där var inte snyggt, ta av dig ALLT nu på direkten!'"
Jag: "Usch vilka hemska kalsonger! De bara MÅSTE bort"
BS: "Absolut! De sitter heeelt fel! Kan nog ta ett tag innan vi hittar ett par nya dock... Men ta av dig dom där på stört innan jag får ont i ögonen!

"Alltså Anna, jag kan inte sluta tänka på dig varje gång jag ser Bridget och hon säger "That man's gooorgeous"Upp